Prljavi filter za vazduh klima uređaja – bezbedno vađenje filtera iz jedinice HVAC uređaja.

Filter za vazduh

Filter za vazduh je u poslednjih nekoliko decenija daleko napredovao. Napredak u proizvodnim procesima pene, u dvostepenim filtracijama, u unapređenim zaptivnim prstenovima rezultirali su izvanrednom zaštitom i performansama, čak i po fer ceni. SSA Pana filteri odličan su primer kvalitetnog, efikasnog vazdušnog filtera kojim biste trebali opremiti HVAC uređaje.

Zašto je bitno održavati HVAC filter za vazduh?

Održavanje filtera za vazduh za prostorijske filtracije može izgledati kao jednostavan, mali zadatak, ali njegov nivo važnosti za zdravlje i performansu uređaja je visok.

Klima filtracija u školama, bolnicama, staračkim domovima i drugim institucionalnim zgradama može biti od ključnog značaja za stanare koji borave u njima. HVAC jedinice sa prljavim filterima za vazduh mogu predstavljati problem u bilo kom poslovnom ili stambenom okruženju. To može uzrokovati da AC jedinica radi jače nego što bi trebalo i može ne profiltrirati istu prašinu i polen u vazduhu koji udišemo. Jednostavno rečeno, ako zanemarimo čišćenje filtera za vazduh, to može ograničiti protok vazduha i izazvati zdravstvene probleme.

Ovo se lako može izbeći, posebno ako imate perive filtere klima uređaja.

Čišćenje perivog prljavog filtera za vazduh iz klime pod mlazom vode i vraćanje u HVAC uređaj.

Perivi filter za vazduh u odnosu na filter za jednokratnu upotrebu

Moramo znati kako se perivi filteri klima uređaja i za jednokratnu upotrebu razlikuju. Oni se razlikuju u četiri glavna aspekta:

  • • performansa
  • • održavanje
  • • cena
  • • ekološki aspekat

Filter za vazduh koji se može prati može poboljšati kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru u komercijalnim okruženjima i ponuditi vam najmanje troškove tokom korisnog veka trajanja filtera. Filteri za pranje vazduha najbolje funkcionišu za filtriranje čestica vidljivih ili nevidljivih golim okom; 0,5 mikrona ili većih.

Iako su perivi filteri vazduha u početku nešto skuplji od filtera za jednokratnu upotrebu, oni traju duže. Dakle, u osnovi kratkoročno ulažete u dugovečnost filtera. Uštedećete više novca sa filterom koji se može prati, iako je prvobitno skuplji.

Zaključak
Filteri klima uređaja koji se mogu prati mogu se lako čistiti i održavati. Za razliku od filtera za jednokratnu upotrebu, perivi filter za vazduh možete jednostavno izvaditi iz klimatizacione jedinice, isprati vodom i ona je ponovo pogodna za korišćenje. Održavanje čistog i funkcionalnog filtera HVAC jedinice jedna je od ključnih stvari za zaštitu bilo koje poslovne zgrade od prljavog vazduha.

Kako očistiti perivi filter klima uređaja

Kada je u pitanju čišćenje vazdušnih filtera, temeljnost je ključna. Što se tiče održavanja, filtere za pranje morate čistiti jednom mesečno, zanemarujući ovo može dovesti do ograničavanja protoka vazduha jer se prljavština neprestano nakuplja u filteru. Pravilno čišćenje vazdušnih filtera za višekratnu upotrebu važno je za održavanje kritičnog protoka vazduha i produžavanje veka trajanja HVAC jedinice. Kada pregledate filter HVAC uređaja i vidite prašinu na površini filtera, vreme je da ga očistite.

Prvo što morate uraditi jeste da bezbedno izvadite filter iz jedinice HVAC uređaja. Isperite ga pod mlazom vode. Za ispiranje lepljivih čestica možete koristiti nežnu četku i blagi deterdžent. Kada to učinite, protresite višak vode tako da iscuri iz odvodnih otvora u okviru i vratite filter za vazduh nazad u sistem. Protok vazduha iz sistema potpuno će osušiti čist filter.